Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Дават 700 000 лв. за нов оглед на ""Хера""



Ключови думи:
07 Юни 2007, Четвъртък


Източник: вестник Фактор

Отново издирват телата на изчезналите моряци

715 975 лв. отпусна правителството за подводен оглед на потъналия кораб "Хера" и за компютърно моделиране на инцидента, за да бъдат установени причините за потъването на плавателния съд. Част от парите ще бъдат използвани за оборудване на моторен кораб "Протео" и подготовката на водолазния му комплекс. По бюджета на Висшия съдебен съвет (ВСС) за органите на съдебната власт ще бъдат отпуснати близо 200 000 лв. за подводиня оглед. Целта е националното следствие да събере годни доказателства за установяване на причините за потъването на "Хера" и да приключи следственото дело, което беше образувано в началото на 2004 г.

Водолазите ще се опитат да издирят в помещенията на кораба телата на изчезналите членове на екипажа, които не бяха открити при извършения подводен оглед от турските власти и от съвместните издирвателни действия по брега от турски и български екипи. Целта е да се установи какви действия е предприел екипажа преди потъването за напускане на кораба и спасяването си. Извършването на компютърно моделиране на инцидента трябва да даде отговор на следните въпроси - възможно ли е "Хера" да е потънал поради изпадане в резонансно клатене и загуба на устойчивост в резултат на хидрометрологичните условия в момента на инцидента. Възможно ли е корабът "Хера" да е получил нарушаване на надлъжната здравина на корпуса и разкъсване на обшивката. Освен това ще се търси отговор и на въпроса дали корабът е потънал поради технически причини или от неправилни действия на екипажа. Извършването на подводен оглед се налага и за да се отхвърлят или потвърдят някои от предполагаемите причини за потъването на кораба - потъване поради навлизане на вода в кораба след нанесен подводен удар и получена пробойна или потъване, след като в кораба е нахлула вода в резултат на нарушаване на обшивката на кораба, което е причинено от износване, некачествен ремонт или лошо поддържане на плавателния съд. Третата хипотеза е, че в кораба е навлязла вода, защото капаците на товарните трюмове не са били достатъчно уплътнени, а четвъртата - потъване след частичното пречупване на кораба в резултат на лошото време.


Прочетено: 1750 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
камини всичко за отопланието полети и пристани 01 Разлистване Конкур глазами зрителя лека вечер Кукерландия 2011, Ямбол Театър за драма. опера и балет, Бургас АРКУТИНО Мото клуб pepi през деня не трябва да спиш! Конструкция
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development